Trött på ömmande axlar? Får kamerautrustningen knappt plats i din nuvarande väska eller vet du att du kommer utöka din samling med nya prylar? Investera i en kameraryggsäck.

Fördelen med en ryggsäck är att vikten fördelas på båda axlarna. Det blir skönare att bära samtidigt som man slipper värk i en axel. Tidigare använde jag en axelremsväska som knappt rymde min Nikon D700 med ett Nikkor 60mm-objektiv monterat.

Kameraväskan rymmer utan problem min utrustning (Nikon D700 + AF-S Micro Nikkor 60mm syns inte på bild).

Min nya kameraryggsäck, Fancier kameraryggsäck Kong II – 35 liter, kommer från Kamda. Enligt produktbeskrivningen ska ryggsäcken få plats med 1 digital systemkamera med ett objektiv monterat, 3-4 objektiv eller blixtar, kabel, laddare, minneskort och andra mindre tillbehör. Jag fick dock utan problem plats med min Nikon D700 + AF-S Micro Nikkor 60mm 1:2.8G, Nikon D3000 + AF-S Nikon Dx 18-55mm 1:3.5-5.6G, Nikon Coolpix S3000, Nikon SB-400 + blixtdiffusorlysdiodsbelysningen och IR-fjärr och trådutlösare.

Nu har jag inga fler objektiv, men om jag utökar min kamerautrustning känns det skönt att veta att det finns utrymme kvar i väskan, och att jag inte behöver uppdatera mig på väskfronten på länge.

Praktiskt! Sidofacket gör att jag snabbt och smidigt kan ta fram min kamera. Reflexskärmen har jag fäst på sidan av ryggsäcken.

Ryggsäcken är gjord av vattentät nylon som skyddar utrustningen från vatten, damm och sand. Det finns även ett inbyggt regnskydd som ger extra skydd om himlen skulle öppna sig. En av de större fördelarna är också att det finns ett sidofack som gör att man snabbt kommer åt sin kamera – utan att behöva ta av sig ryggsäcken.

Så är du fotointresserad och har mycket prylar, eller vet du om att du kommer vilja satsa på mer utrustning? Slå på stort på en gång! Visst kan det vara skönt att ha en liten axelremsväska när man bara ska ut på stan, men en ryggsäck är en väl värd investering. Oavsett om du är hobbyfotograf eller fotar professionellt.

Av: Ida Eriksson 

Share on Facebook

Leave a Response


*